Publicat pe Lasă un comentariu

Postasul de mancare, arma secreta a Postei Romane

myploiesti.ro scrie despre noua solutie de livrare door-to-door dedicata distribuției de alimente oferită de Poșta Română, care porneste, astfel, razboiul cu Bringo, Glovo si FoodPanda. Posta Romana a pregatit salariați dedicați echipați cu măști, mănuși și ochelari de protecție si o flota auto dedicată dotată cu dezinfectant de mâini cu biocid și cu dezinfectant de suprafețe. Salariații poştali nu vor intra în locuinţa clienţilor, distribuirea realizându-se la uşă/poartă. Deocamdata, livrarile se fac doar in București și proximitate (20 km). Timpii de livrare sunt de maxim 12 ore, de la preluarea comenzii de la expeditor. Postasii de mancare fac livrarea comenzilor si încasează contravaloarea trimiterii inclusiv prin POS, ceea ce este o noutate. Alta noutate: tariful fix, nu ca Glovo sau FoodPanda, care percep un tarif procentual din valoarea comenzii, asta desi un colet de 1 kilogram de paine se transporta la fel cu un un colet de 1 kilogram de friptura. 

Tarife StaiAcasa Bucuresti:
0 – 5 kg 11,00 lei
5 – 10 kg 14,00 lei
10 – 15 kg 17,00 lei
15 – 20 kg 21,00 lei
20 – 25 kg 24,00 lei
25 – 30 kg 28,00 lei

Tarife StaiAcasa Ilfov:
0 – 5 kg 15,00 lei
5 – 10 kg 21,00 lei
10 – 15 kg 27,00 lei
15 – 20 kg 30,00 lei
20 – 25 kg 34,00 lei
25 – 30 kg 39,00 lei
Tarifele nu includ TVA

Pe PiataPrahova.ro, livrarile le fac chiar producatorii. Vezi ce-ti place.

Publicat pe Lasă un comentariu

Cum te infectezi cu coronavirus de la o roșie

Am citit cu toții că noul coronavirus poate rezista și o lună de zile pe diverse suprafețe. Ce n-am citit – presa n-a intrat în detalii, iar experții de pe facebook au neglijat asta – este că nenorocirea asta de virus rezistă mult pe anumite suprafețe. Pe alea cu care nu reacționează chimic. Dacă-l pui pe inox, sau pe faianță, rezistă mult, pentru că suprafața aia este stabilizată, deci inertă din punct de vedere chimic. Pe lemn, in schimb, noul coronavirus se duce dracului rapid. Pe țesut organic vegetal (de exemplu, o rosie) – tot rapid. Nici pe carne nu se poate multiplica și rezista. De ce? Pentru că pielea coronavirusilui, făcută dintr-o proteină, interacționează chimic cu materialele instabile. Practic, cu cât o suprafață e mai instabilă chimic (iar alimentele sunt instabile, altfel nu s-ar altera), cu atât e un mediu mai nasol pentru jegul ăsta de coronavirus care nu rezista pe legume, carne, mai mult de (cel mult) cateva zeci de minute.

Revenind la titlu: poți să te infectezi cu COVID19 de la o roșie? Sigur. Trebuie însă să urmezi câțiva pași:

  1. Cumpără o roșie. Nu te zgârci: cumpără una întreagă, nu lua una de pe jos din care o rață a mușcat deja.
  2. Caută un bolnav infectat cu coronavirus. Nu unul asimptomatic, ci unul care tușește ca mașina de cusut.
  3. Pune-i bolnavului roșia în dreptul gurii exact când tușește. Nu inainte, nu după. Fix cand tușește, da?
  4. Imediat ce bolnavul a tușit pe roșie, mănânc-o.
  5. N-o spăla, n-o șterge pe tricou. Bag-o în gură, mestec-o și înghite-o.

Felicitări. Te-ai infectat cu coronavirus de la roșie. Printează-ți singur o diplomă cu “Prostul Anului” și apoi sună la 112.

Daca nu esti prost, intră pe https://gradinaculegume.ro/ și comandă-ți roșii, miere, carne, tot ce vrei. Spală bine-bine roșiile, șterge borcanele de miere cu spirt, gătește carnea cu atenție pe o suprafată curată numai după ce te-ai spălat pe mâini si evita contaminarea încrucișată alimente gatite cu alimente negătite, conform bunelor practici de siguranță alimentară.

.

Hai, că o să fie bine.

Publicat pe Lasă un comentariu

Producatorii romani de legume fructe au nevoie de ajutor. O zic americanii.

“Producătorii de fructe și legume raportează dificultăți în vânzarea produselor proaspete în ultimii 10 zile. Condițiile meteo de primăvară înseamnă începutul sezonului fructelor și legumelor proaspete în România și în mod normal, în această perioadă a anului, fermierii sunt ocupați să livreze produse proaspete în magazinele de vânzare cu amănuntul sau în piețele fermierilor. Cu toate acestea, traficul redus din magazine, hoteluri, restaurante, închiderile instituționale și restricțiile privind mișcarea au redus cererea”, scrie intr-un raport numit “Preliminary Assessment of COVID 19 on Romanian Food and Agriculture – Romania”, emis de USDA, raport pe care il puteti citi, integral, aici.

Publicat pe Lasă un comentariu

Ce este căpăceala?

Căpăceala este un produs-minune. Este capacul fagurilor, materialul cu care albinele ”sigilează” fiecare celulă a stupului. Da, albinele stiu ca daca tii mierea ferita de aer, poate fi pastrata mai mult. Capacul este facut din mai multe straturi de ceară şi propolis: ceara etanseaza, propolisul sterilizeaza, iar acel material, recoltat de pe fagure, se numeste căpăceală. Produsul este un veritabil medicament natural pentru afecţiuni ale stomacului, ale ficatului, infecţii, afecţiuni cardiace. Se consumă prin mestecare până când ceara se topeşte în gură.

Cumpara căpăceală direct de la producatori, de AICI.

Publicat pe Lasă un comentariu

De ce nu ne păstrăm greutatea în perioada izolării la domiciliu

“Probabil că am observat, mulți dintre noi, faptul că în această perioadă avem tendința de a mânca mai mult. Iar primul pas trebuie să fie observarea și recunoașterea, cu onestitate, a acestui fapt. De ce o facem? Pentru ca frica este un motor extrem de important ce conduce la multe dintre comportamentele umane, iar acest mâncat compulsiv, lacom chiar, este unul dintre ele. În al doilea rând, este vorba de plictiseală. In al treilea rand este vorba de nevoia de a ne recompensa. Considerăm că e o perioadă dificilă, că facem sacrificii”, scrie Maria Martac pe blog.

Voi ce credeți? Ce părere aveți? Experiența voastră personală care este? Mai sunt și alte motive?

Publicat pe Lasă un comentariu

Legume si fructe care ajută la întărirea sistemului imunitar

Vrei sa fii mai puternic in fata pandemiei covid19? Incearca sa-ti fortifici sistemul imunitar. Consuma legume (sfecla roșie, broccoli, conopida, deoarece luptă împotriva cancerului de colon și pulmonar), fructe (avocado și fructele de pădure, utile in caz de diabet și boli cardiace), verdeturi (au fier, luteina si vitamina A). De asemenea, consuma cereale integrale (pentru magneziu si vitamina B) si iaurt (calciu, fosfor, probiotice).

Le gasesti pe toate pe https://gradinaculegume.ro/piata-produse-locale/

Publicat pe Lasă un comentariu

Visual Branding gratis, pentru producatorii locali

“Pentru că este o perioadă dificilă pentru businessurile locale, m-am gândit să vin în ajutorul acestora. Astfel că, pe toată durata carantinei, între orele 20:00 și 22:00 sunt dispusă să creez elemente grafice de visual branding sau ad-uri (pro bono, bineînțeles). Așa că dacă sunteți, sau cunoașteți oameni în căutare de așa ceva, nu ezitați să mă contactați”, a anuntat, pe contul ei de facebook, ploiesteanca Francesca Radulescu.

Contactati-o (LINK).