Publicat pe Lasă un comentariu

Cum te infectezi cu coronavirus de la o roșie

Am citit cu toții că noul coronavirus poate rezista și o lună de zile pe diverse suprafețe. Ce n-am citit – presa n-a intrat în detalii, iar experții de pe facebook au neglijat asta – este că nenorocirea asta de virus rezistă mult pe anumite suprafețe. Pe alea cu care nu reacționează chimic. Dacă-l pui pe inox, sau pe faianță, rezistă mult, pentru că suprafața aia este stabilizată, deci inertă din punct de vedere chimic. Pe lemn, in schimb, noul coronavirus se duce dracului rapid. Pe țesut organic vegetal (de exemplu, o rosie) – tot rapid. Nici pe carne nu se poate multiplica și rezista. De ce? Pentru că pielea coronavirusilui, făcută dintr-o proteină, interacționează chimic cu materialele instabile. Practic, cu cât o suprafață e mai instabilă chimic (iar alimentele sunt instabile, altfel nu s-ar altera), cu atât e un mediu mai nasol pentru jegul ăsta de coronavirus care nu rezista pe legume, carne, mai mult de (cel mult) cateva zeci de minute.

Revenind la titlu: poți să te infectezi cu COVID19 de la o roșie? Sigur. Trebuie însă să urmezi câțiva pași:

  1. Cumpără o roșie. Nu te zgârci: cumpără una întreagă, nu lua una de pe jos din care o rață a mușcat deja.
  2. Caută un bolnav infectat cu coronavirus. Nu unul asimptomatic, ci unul care tușește ca mașina de cusut.
  3. Pune-i bolnavului roșia în dreptul gurii exact când tușește. Nu inainte, nu după. Fix cand tușește, da?
  4. Imediat ce bolnavul a tușit pe roșie, mănânc-o.
  5. N-o spăla, n-o șterge pe tricou. Bag-o în gură, mestec-o și înghite-o.

Felicitări. Te-ai infectat cu coronavirus de la roșie. Printează-ți singur o diplomă cu “Prostul Anului” și apoi sună la 112.

Daca nu esti prost, intră pe https://gradinaculegume.ro/ și comandă-ți roșii, miere, carne, tot ce vrei. Spală bine-bine roșiile, șterge borcanele de miere cu spirt, gătește carnea cu atenție pe o suprafată curată numai după ce te-ai spălat pe mâini si evita contaminarea încrucișată alimente gatite cu alimente negătite, conform bunelor practici de siguranță alimentară.

.

Hai, că o să fie bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *